De mattenklopper sieraad

In alle Surinaamse culturen betekend de mattenklopper wat anders, maar elke bevolkingsgroep hecht er veel waarde aan. De mattenklopper is een oud Afrikaans symbool, ze noemen het in Afrika de Dagi knoop. Ook in het oude Egypte bestond de Dagi knoop al. Wie een mattenklopper draagt staat volgens de traditie in verbinding met god.

In Suriname krijg je een mattenklopper sieraad van iemand die van je houd, uit vriendschap of liefde. Deze draag je alleen zelf, je mag hem niet aan anderen schenken of door anderen laten dragen.

Ook houdt de mattenklopper slechte dingen van je pad, waardoor er plaats is voor goede dingen. Je hoort hem altijd te dragen als respect voor de vriendschap.

Laat ons even weten in een reactie waarom jij een mattenklopper sieraad draagt. 

Wil je onze uitgebreide mattenklopper sieraden collectie bekijken? Check ze allemaal hier.

Opmerkingen (3)

  • Jeannet
  • 2017-04-17 22:08:07
  Wow! Ik wist niet dat dit de betekenis is van een mattenklopper sieraad. Nu is de mijne nog mooier geworden!
  • joan Arrias
  • 2017-04-27 21:43:40
  mooi en duidelijke site. De sieraden zijn betaalbaar en ik weet niet wat ik zal gaan kiezen. Want ik zal zeker veel bestellen op deze site. Zo makkelijk omdat ik ook zo weinig tijd heb om naar de juwelier zelf te gaan. vanwege mijn drukke werkzaamheden. Lekker vanuit je luie bank een prachtig sieraad uitkiezen en ik hoef belgie niet uit.
  • Michelle
  • 2017-05-03 19:27:19
  Ik heb der 1 van mij vriend gehad ik ben zelf Nederlands en hij heeft me ook een armband en ketting en oorbellen geven we krijgen binnenkort ook een tweeling en we gaan al 2 jaar al met elkaar

Nieuwe reactie

Product toegevoegd om te vergelijken.

Iedereen houdt van korting, toch?

Geef je mailbox een stijlvolle makeover met een Surinaams tintje en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief (max 2 per maand). Het leuke is: je krijgt direct een waardebon van 3% korting!