Zie hier ons Corona-beleid. Vooralsnog blijven wij sieraden leveren. 

Ringmaat opmeten
Meet in het midden van de ring de binnendiameter. Het aantal millimeters is de maat. Het is wel belangrijk dat u erop moet letten dat een brede ring wat strakker aanvoelt aan de vinger dan een dunne ring, dus gebruik voor het opmeten het liefst een ring die qua breedte overeenkomt met de ring die u wilt bestellen. 

Een andere manier om de ringmaat te bepalen is door het opmeten van de omtrek van de vinger. U meet de omtrek van uw vinger met behulp van een lint of koord. Doe het lint losjes om uw vinger en meet deze op met een liniaal en zoek in ons tabel hieronder de bijbehorende maat als binnendiameter.Print deze maatwijzer uit. Let er op dat je de maatwijzer uitprint op de juiste schaal. Je kunt dit controleren door het controlestrookje bovenaan de pagina na te meten. Dat zou exact 4 centimeter moeten zijn. Neem een goed passende ring en leg deze op de ringmaat uit de maatwijzer die exact even groot is. Kies bij twijfel tussen twee maten altijd de grotere maat.

Hieronder volgen de (gangbare)maten. Fokkojuweliers.nl werkt alleen met Europese maten. Mocht uw maat hieronder niet staan, neem dan contact met ons op om te kijken of de ring leverbaar is in de door u gewenste maat.  

Afbeeldingsresultaat voor ringmaat meten
Afbeeldingsresultaat voor ringmaat opmeten

Slavenarmbandmaat opmeten
Wij houden de volgende richtlijnen m.b.t. de maten (diameter) van de slavenarmbanden aan:
4,5 cm: voor baby's.
5 cm: zeer smalle pols
6 cm: medium pols
7 cm: brede pols
8 cm: zeer brede pols

Kettingmaat opmeten
Bij een ketting heeft de lengte vooral invloed op de stijl die je wilt uitstralen. Wil je dat de ketting strakker om je nek zit, dan is voor de meeste vrouwen een ketting van rond de 45 centimeter geschikt. Voor mannen is dit 50 centimeter. Zie onderstaande afbeelding voor een indicatie hoe verschillende kettinglengtes vallen. Je kunt de gewenste lengte voor jezelf makkelijk bepalen door een touwtje of (meet)lint om je nek te doen op de gewenste lengte en deze vervolgens met een liniaal op te meten. Op deze manier kun je ook eenvoudig kijken wat voor soort ketting mooi staat bij een outfit.    
 images11_info_sieraden_sieraadmaten.png 

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd om te vergelijken.