Ringmaat opmeten

Meet in het midden van de ring de binnendiameter. Het aantal millimeters is de maat. Het is wel belangrijk dat u erop moet letten dat een brede ring wat strakker aanvoelt aan de vinger dan een dunne ring, dus gebruik voor het opmeten het liefst een ring die qua breedte overeenkomt met de ring die u wilt bestellen. 

Een andere manier om de ringmaat te bepalen is door het opmeten van de omtrek van de vinger. U meet de omtrek van uw vinger met behulp van een lint of koord. Doe het lint losjes om uw vinger en meet deze op met een liniaal en zoek in ons tabel hieronder de bijbehorende maat als binnendiameter.

U kunt tijdens het bestellen bij de stap "adres" onderaan het scherm uw ringmaat invullen.

Hieronder volgen de (gangbare)maten. Fokkojuweliers.nl werkt alleen met Europese maten. Mocht uw maat hieronder niet staan, neem dan contact met ons op om te kijken of de ring leverbaar is in de door u gewenste maat.  Ringmaat berekenen Surinaamse ring

Ringmaat Surinaamse ring

Slavenarmbandmaat opmeten
Wij houden de volgende richtlijnen m.b.t. de maten (diameter) van de slavenarmbanden aan:
4,5 cm: voor baby's.
5 cm: zeer smalle pols
6 cm: medium pols 
7 cm: brede pols
8 cm: zeer brede pols

Kettingmaat opmeten
Bij een ketting heeft de lengte vooral invloed op de stijl die je wilt uitstralen. Wil je dat de ketting strakker om je nek zit, dan is voor de meeste vrouwen een ketting van rond de 45 centimeter geschikt. Voor mannen is dit 50 centimeter. Zie onderstaande afbeelding voor een indicatie hoe verschillende kettinglengtes vallen. Je kunt de gewenste lengte voor jezelf makkelijk bepalen door een touwtje of (meet)lint om je nek te doen op de gewenste lengte en deze vervolgens met een liniaal op te meten. Op deze manier kun je ook eenvoudig kijken wat voor soort ketting mooi staat bij een outfit.    

Voorbeeld van maten bij een man.
Voorbeeld van maten bij een vrouw.

Product toegevoegd om te vergelijken.