Als kind van een Creoolse vader had ik altijd al een band met het prachtige Suriname. Toen ik als kind naar Suriname op vakantie ging was ik veelal te vinden in de Maagdenstraat en omgeving. Hier zaten toentertijd de authentieke Surinaamse juweliers. De vele Surinaamse sieraden intrigreerde mij sterk. Voornamelijk het kunstwerk dat ala kondre wordt genoemd. De vele kettingen, symbolen en kralen. Prachtig! Ik bezocht Suriname vrijwel jaarlijks en telkens kwam ik terug naar Nederland met Surinaamse sieraden. 

Na mijn HBO-studie wist ik niet goed wat ik moest gaan doen in de toekomst. Samen met Remi's Juwelen, een bevriende Surinaamse juwelier uit Groningen, ben ik begonnen met het verkopen van Surinaamse sieraden via diverse platforms zoals Marktplaats en Facebook met een levertijd van een week! Op een gegeven moment kreeg ik steeds meer vraag naar Surinaamse sieraden uit het hele land. Ik ben toen Fokko Juweliers begonnen. Ik wist niet wat voor naam mijn bedrijf moest krijgen. Ik wilde niet pocherig doen om mijn voor- of achternaam te gebruiken, dus werd het mijn tweede naam, Fokko. Ik ben vernoemd naar mijn Nederlandse opa. Dit was allemaal in 2009. Fokko Juweliers liep steeds beter en in 2011 ben ik begonnen met mijn eigen Surinaamse sieradenlijn genaamd Fokko Design. 

Inmiddels versturen wij bij Fokko Juweliers ca. 5000 bestellingen per jaar en zijn wij ook uitgebreid met een aantal medewerkers, zowel in Nederland als in Suriname. Sinds 2018 richten wij ons ook op het verkopen van Fokko Design sieraden bij andere juweliers. Wij zijn bezig met een landelijke dekking te krijgen en hopen eind 2019 minimaal 7 verkooppunten te kunnen realiseren. Zo krijgt u de mogelijkheid om de prachtige Surinaamse sieraden ook bij u in de buurt te bezichtigen. 

Op dit moment telt de collectie meer dan 250 verschillende Surinaamse sieraden. Zowel gouden Surinaamse sieraden als zilveren Surinaamse sieraden en kunt u zelfs in termijnen betalen. Wij zijn goed te bereiken via telefoon, email en Whatsapp. Ook het snelle verzenden behoort tot onze kenmerken. Wij staan voor kwaliteit met een zeer scherpe prijs. 

Vrijwel al onze Surinaamse sieraden worden ook echt in Suriname gemaakt door echte Surinaamse goudsmeden. 


Darell Oehlers. 

Opmerkingen (0)

Geen reacties op dit moment

Nieuwe reactie

Product toegevoegd om te vergelijken.

Iedereen houdt van korting, toch?

Geef je mailbox een stijlvolle makeover met een Surinaams tintje en schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief (max 2 per maand). Het leuke is: je krijgt direct een waardebon van 3% korting!